top of page

L'envelliment de la població i el canvi en el consum

En aquest 2017, un quart de la població té més de 50 anys, un número record, i això suposa canvis.

La creixent població de més de 50 anys cada vegada és més activa, treballa més hores i porta l’economia cap a noves direccions.

​Amb aquest context, el nou toping de moda és la Midorexia.

La Midorexia s’aplica als consumidors de mitjana edat i majors que actuen com si fossin més joves del que realment són.

Més de la meitat de les llars tenen almenys un membre major de 50 anys, això fa que el cistell de compra canviï i apareix un nou factor:

​ La salut. Els estudis afirmen que aquesta és la primera prioritat en el consumidor espanyol, per sobre del nivell laboral o el poder adquisitiu.
De fet, dos de cada tres consumidors busquen productes que els proporcioni un estil de vida saludable. Una cistella amb més frescos i menys grasses.
Per exemple, en el 2016 el consum de fruites va créixer un 8,6% i el de verdures un 4,5%, en canvi, el de la llet va disminuir. D’hagut a això, els productes ecològics i orgànics estan creixent a Espanya a un ritme del 25%.

No només canvia el contingut de la cistella, sinó que també la forma de comprar. La tendència de la gent gran en comprar a establiments de proximitat també està provocant un canvi. Els hípers han donat pas als supermercats grans i petits, que han guanyat un 4% i un 2.5% davant del 0,8% que han perdut els hípers.Fonts: euromonitor, consumo i Serveis Marketing

bottom of page